Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

In Nederland zijn er ongeveer 8,1 miljoen huishoudens, wat resulteert in uiteenlopende uitgaven aan meubels en woonaccessoires. We onderzoeken de redenen achter het vernieuwen van interieurs en de hoeveelheid meubels die jaarlijks worden weggegooid. Bij TMC Wonen streven we naar een duurzame benadering waarin we de hergebruik van meubels bevorderen.

 • Hoeveel huishouden zijn er in Nederland?

  Het aantal huishoudens in Nederland bedraagt ongeveer 8,1 miljoen. Het aantal huishoudens wisselt heel erg door, geboortecijfers, immigratie, emigratie, huwelijkscijfers en scheidingen.

  Bron: CBS

 • Hoeveel geld besteed iemand aan een interieur?

  Mensen besteden aanzienlijke bedragen aan meubels en woonaccessoires in Nederland. De bestedingen aan interieur kunnen sterk variëren, waarbij sommige mensen enkele honderden euro’s uitgeven en anderen zelfs duizenden euro’s investeren. Gemiddeld wordt er per jaar € 1.533 euro uitgegeven om de interieur te upgraden en te verfraaien. Het bestedingspatroon varieert afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, inkomensniveaus en prioriteiten.

  Bron: NU.nl

 • Wanneer en hoe vaak word het interieur vernieuwd?

  Het vernieuwen van het interieur heeft verschillende oorzaken, zoals verhuizing, opgroeiende kinderen, verlangen naar een frisse uitstraling, het volgen van trends, slijtage/beschadiging van interieurartikelen, en veranderende smaak/behoeften. Deze veranderingen in het leven motiveren mensen om hun interieur aan te passen. Bij een verhuizing willen mensen vaak de nieuwe ruimte personaliseren. Opgroeiende kinderen zorgen voor veranderende behoeften en interesses. Het verlangen naar een frisse uitstraling en de nieuwste trends stimuleert het regelmatig winkelen voor nieuwe interieuritems. Slijtage, beschadiging en veranderende trends kunnen ook de noodzaak creëren om meubels en vloeren te vernieuwen en niet meer voldoende elementen te vervangen.

 • Hoeveel meubels gooien wij weg?

  Jaarlijks belanden in Europa enorme aantallen meubels op de vuilnisbelt, maar liefst 12 miljoen kasten, 21 miljoen stoelen, 3 miljoen keukens, 7,2 miljoen tafels en 18,4 miljoen matrassen.

  Bij TMC Wonen geven we oude meubels een nieuw leven bij de meubelstoffeerderij. Onze vakmensen kunnen stoelen, banken en andere meubelstukken opnieuw bekleden, opvullen en repareren. Zo verminderen we verspilling en behouden we waardevolle materialen. Met het hergebruik van meubels dragen we bij aan een duurzamere interieurinrichting en verminderen we de impact op het milieu.

  Bron: Bedrock

 • Hoelang gaat een meubel mee?

  Hoe lang zouden meubels doorgaans gemiddeld mee moeten gaan? Dat is lastig te zeggen. Meubels komen niet met standaard levensverwachtingen, zoals het eten uit de supermarkt. De levensduur van een bank, tafel of kast is ook zeer afhankelijk van het onderhoud dat je eraan pleegt. Doorgaans ligt de levensduur van meubels tussen de 5 en 20 jaar.

  Bron: Haren de Krant

 • Hoeveel woonwinkels zijn er in Nederland?

  In Nederland zijn er tal van woonwinkels die een breed scala aan interieurproducten en diensten aanbieden om aan de behoeften van consumenten te voldoen. Deze winkels zijn onderverdeeld in meubelzaken, slaapspeciaalzaken, winkels voor woningtextiel en gemengde woonwinkels. Er zijn ongeveer 1807 meubelzaken, 730 slaapspeciaalzaken, 1284 winkels voor woningtextiel en 2535 gemengde woonwinkels in Nederland. Deze diversiteit aan woonwinkels biedt consumenten een ruime keuze en de mogelijkheid om hun interieur naar eigen smaak in te richten.

  Bron: CBS

 • Hoeveel m2 is de gemiddelde woonwinkel in Nederland?

  In Nederland beslaan woonwinkels 27.340.000 m2, gemiddeld 4.301 m2 per winkel. De omvang varieert afhankelijk van locatie, assortiment en klantbehoeften. Met voldoende ruimte creëren woonwinkels inspirerende showrooms met diverse stijlen en designs. Ze presenteren een uitgebreide product selectie voor klanten om hun huis in te richten.

  Bij TMC Wonen hebben we in onze woonwinkels verschillende showroomopstellingen met diverse interieurstijlen. We hopen dat deze variatie onze klanten inspireert en helpt bij het vinden van de perfecte inrichting voor hun huis. Bovendien kunnen onze klanten verschillende producten uitproberen en ervaren, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken.

  Bron: Retail Insiders

 • Hoeveel kilogram meubels is er in Nederland?

  Uit een CBS-onderzoek blijkt dat Nederland een enorme voorraad meubels heeft, met een totaal gewicht van ongeveer 12 miljard kilogram. Deze meubels zijn essentieel voor comfortabele leefruimtes en bestaan voornamelijk uit woon- en slaapkamermeubels (2,4 miljard kilogram) en matrassen (440 miljoen kilogram).

  Door meubels te hergebruiken, repareren en recyclen, kunnen we afval verminderen en grondstoffen efficiënter benutten. Samenwerking is cruciaal om een duurzamere toekomst te creëren en verantwoord om te gaan met onze meubelvoorraden.

  Bron: CBS

 • Wat is de jaaromzet in de woonbranche van 2020?

  De woonbranche in Nederland boekte in 2020 een jaaromzet van € 10.256.000.000. Binnen deze sector zijn er verschillende soorten bedrijven en professionals actief, waaronder woonwinkels, fabrikanten, ontwerpers en interieurarchitecten. De woonbranche speelt een belangrijke rol in de Nederlandse economie, zorgt voor werkgelegenheid en draagt bij aan het creëren van comfortabele en persoonlijke leefomgevingen.

  Bron: Retail Insiders

Besteding Offline En Online bij een Woonwinkel
De verdeling van online en offline omzet in de woonbranche

Bezoek onze woonwinkels voor meer inspiratie

In onze winkels laten we graag onze inspireerde collecties zien