Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Misschien geeft het je wel herinneringen aan vroeger: die grote en comfortabele stoel van je vader of opa waar van die leuke knopjes op zaten. Met die knopjes kon je de stoel in allerlei verschillende standen zetten. Wat jouw associatie met relaxfauteuils ook is, de kans is groot dat je niet direct denkt aan een modieus zitmeubel in een trendy interieur.

Maar wist je dat dit beeld al lang achterhaald is? Relaxfauteuils zijn al lang niet meer die fauteuils die uitsluitend ontworpen worden voor senioren. Nee, inmiddels koop je jouw gepersonaliseerde relaxfauteuil in alle soorten en maten. Passend bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Relaxfauteuil van Henders & Hazel

Waarom een relaxfauteuil?

Misschien vraag je jezelf af waarom je überhaupt zou overwegen om een relaxfauteuil aan te schaffen. Het antwoord is simpel: zitcomfort. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een bank, is een relaxfauteuil gericht op het optimale zitcomfort van één specifieke persoon. Doordat relaxfauteuils nagenoeg altijd beschikbaar zijn in meerdere maten, kun je jouw ideale model in jouw ideale maat laten maken. Ten opzichte van “normale” fauteuils, is het bij relaxfauteuils mogelijk om de fauteuil in verschillende standen te verstellen. Daardoor zit jouw relaxfauteuil heerlijk als je visite hebt, maar ook als je op een rustige avond wilt relaxen met je benen omhoog. Zelfs voor je dutje tijdens je after diner dip biedt een relaxfauteuil het ideale comfort.

Hestia relaxfauteuil van H&H

Stijlen

Een relaxfauteuil is er voor iedere woonstijl. Neem bijvoorbeeld een relaxfauteuil met een zwarte stervoet, zwarte armleggers en een bekleding van microvezelleer en een cadillac stoffering die perfect past in een industrieel interieur. Of een fauteuil die bekleed is met een velvet meubelstof die helemaal opgaat in een interieur met een hotel chique uitstraling.

Ook qua ontwerp is het aanbod in relaxfauteuils divers. Kies jij voor een échte design fauteuil met een minimalistisch ontwerp en strakke belijning? Of houd je meer van een klassiek en robuust ontwerp met een nonchalante stoffering? Of misschien is het ontwerp voor jou helemaal niet zo belangrijk, en focust jouw zoektocht zich vooral op de ergonomie van een fauteuil. Jouw ideale relaxfauteuil is een ergonomisch model wat vooral gericht is op zitcomfort.

Hera Relaxfauteuil met elektrische bediening

Functies

Je maakt jouw fauteuil zo luxe als je zelf wilt. Voor sommigen is het voldoende als een relaxfauteuil manueel verstelbaar is. Met een gasveerbediening zet je de fauteuil in actieve stand of in ligstand. Het voordeel van een elektrisch bedienbare relaxfauteuil is echter dat er veel meer tussenstanden mogelijk zijn, zodat ook de stand van de relaxfauteuil volledig gepersonaliseerd kan worden. Maar er is ook veel verschil tussen elektrische relaxfauteuils. Waar de ene fauteuil met twee motoren bediend wordt die de rugleuning en de zitting apart van elkaar kunnen bedienen, heeft de andere fauteuil soms zelf motoren die de hoofdsteun kunnen verstellen of een sta-op functie mogelijk maken. In de meest luxe uitvoeringen kun je er zelfs voor kiezen om van je relaxfauteuil een massagestoel te maken met stoelverwarming.

Persoonlijk advies in de showroom

Wil je meer inspiratie? Bekijk ook de 4 kleurentrends die wij voorzien voor 2024.

Bij TMC Wonen helpen we je graag bij het vinden en personaliseren van jouw relaxfauteuil. Kom langs in één van onze showrooms voor een advies op maat!

Bezoek onze woonwinkels voor meer inspiratie

In onze winkels laten we graag onze inspireerde collecties zien