Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

In de winter te koud, in de zomer te warm. Het blijft zoeken naar de juiste temperatuur in huis.
Inmiddels zijn we bekend met termen als spouwmuur isolatie en dakisolatie. Maar wat als dat niet voldoende werkt? Dan hebben we hier een paar tips voor je om met je interieur te isoleren.

7 tips om jouw huis te isoleren met interieur

  • Velours gordijnen
  • Gevoerde stof
  • Duette shades®
  • Vouwgordijnen
  • Vloerkleed
  • Natuurlijke materialen
  • Wandbekleding
Velours gordijnen om de slaapkamer te beschermen tegen kou en tocht
Velours gordijnen houden de kou en tocht tegen

Velours gordijnen

In de winter willen we natuurlijk dat het binnen lekker warm is. Goede isolatie (spouw, dak, dubbel glas) is essentieel in de winter. Maar vooral oudere woningen kunnen soms wat tochtig zijn en daardoor koud aanvoelen.
De meeste kou komt vaak van de ramen en rondom de deuren. Een isolerend gordijn kan helpen om deze tocht tegen te houden. Zo kan een lekker dik velours gordijn, deze tocht tegen houden waardoor de kou tussen het gordijn en het raam blijft hangen.

Gevoerde stof voor gordijnen in de woonkamer

Gevoerde stof

Is velours niet helemaal je ding? Geen zorgen, er zijn genoeg soorten stof die ook goed isoleren, eventueel kan een stof bijna altijd gevoerd worden aan de achterzijde waardoor deze nog net even wat dikker is. En bijkomend voordeel; ook in de zomer kan een dik gordijn helpen om de warmte tussen het raam en het gordijn te houden.

Duette shades hebben een isolerende werking

Duette shades®

Met raamdecoratie kan er ook tocht worden tegengehouden. Zo isoleert een Duette Shade® bijvoorbeeld. Dit product heeft open kamertjes (honingraadjes) over de gehele breedte en lengte van het product, waar stilstaande lucht in hangt. En laat dat nu net zijn wat zo belangrijk is bij isoleren. De koud blijft zo tussen het product en de ramen hangen. En ook hier geld weer, in de zomer blijft de warmte tussen de ramen en het product hangen.

Ramen isoleren door vouwgordijnen
Vouwgordijnen in je woonkamer voor een isolerend effect

Vouwgordijnen

Het traditionele vouwgordijn is ook weer helemaal terug van weggeweest. En laat dat nou ook een fijn product zijn om de ramen te isoleren. Dit product kan in bijna iedere gordijnstof worden uitgevoerd. Hierdoor heb je dus wel de gezelligheid en warmte van een gordijn, zonder dat het voor de verwarming hangt. Eventueel kunnen deze ook gevoerd worden zodat ze nog eens extra isoleren.

Vloerkleden stralen een warm gevoel uit in een kamer
Limited Edition vloerkleed in de woonkamer

Vloerkleed

De vloerverwarming is natuurlijk heerlijk aan je voeten in de winter. Maar deze luxe hebben we niet allemaal. Wat dan wel prettig is op een koude vloer is het gevoel van warmte. Maak je interieur af met een mooi vloerkleed bijvoorbeeld. Ideaal voor op die koude tegel of laminaat vloer. Of ga voor wol voor dat extra gezellige winter gevoel. Maar ook een hoogpolig kleed kan prettig aanvoelen als je op de bank zit en in alle kleuren te krijgen. Past dus altijd!

Houten vloeren nemen de omgevingstemperatuur op

Natuurlijke materialen

Een houten vloer voelt van zich zelf vaak ook al erg warm. Dit neemt namelijk de omgevingstemperatuur op, net zoals pvc en marmoleum. Doordat hout en marmoleum natuurlijke materialen zijn, zorgt dit qua aanraking al voor een behaaglijk gevoel.

Arte wandbekleding zorgt ook voor extra isolatie

Wandbekleding

En geloof het of niet… maar ook behang kan je muren licht isoleren. Al spreken we dan eigenlijk al niet meer van behang maar eerder van wandbekleding. Zo heeft Arte fantastische foam bekleding in allerlei prints en kleuren om de wanden mee te versieren. Gelijk een knuffelmuur! Heerlijk voor op een koud noord gelegen muur bijvoorbeeld.

Persoonlijk advies

Er zijn dus allerlei mogelijkheden om stijlvol je huis te isoleren met verschillende producten. En kom je er niet aan uit? Dan staan we bij TMC voor je klaar om verder te kijken naar de mogelijkheden in jouw huis.

Bezoek onze woonwinkels