Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

De vloer is de basis van je woning. Hier sluiten meubels, keukens en wanden op aan. Echter is er een enorme keuze aan vloeren, zowel in product soort als in prints. Je kunt voor de standaard rechte houten vloer gaan, maar er is nog zo veel meer mogelijk, waarmee je prima de rest van je interieur op aan kan passen! In 2024 zien we een hoop vloer trends. Nu is een trend heel leuk, maar een vloer gaat vaak wat langer mee dan een kleurtje op de muur. Daarom nemen we je mee in deze trends en de mogelijkheden daarbij.

5 vloer trends

Voor de vloertrends van 2024 kunnen we vijf verschillende vloeren herkennen:

  • Verfijnd Visgraat
  • Marmoleum natuurlijk!
  • Tof tapijt
  • Perfecte Print
  • Daadkrachtig Donker
Het verfijnde visgraat met gouden bies is vloertrend in 2024
Visgraat vloer met een gouden bies

Vloertrend 2024: Verfijnd Visgraat

We kunnen er eigenlijk niet meer omheen ‘de visgraat vloer’. We dachten dat het een tijdelijk trend was, maar deze vloer is nog steeds enorm populair. Wat we wel vaker tegen gaan komen is een klassiekere variant hiervan. Zo wordt de rechte band langs de muren weer gespot, samen met de sierlijsten op de wand geeft dit een luxe herenhuis gevoel. En het kan nog luxer: Zo kun je tussen de visgraat en de band een bies laten leggen. En laten de leveranciers nu helemaal in de hotel chique trend zijn meegelift, je kunt namelijk voor gouden, messing of bronzen biezen kiezen. Super chique natuurlijk langs zo’n mooie visgraat vloer.

Stijl tip: Verfijnd Visgraat

Ga je voor een gouden bies in combinatie met stalen deuren? Kijk eens of de deur ook in een zachte goud tint kan krijgen, dit steekt minder af dan de zwarte stalen deuren en oogt daar door rustiger in het lijnen spel in huis.

Marmoleum is 1 van de vloertrends van 2024
Marmoleum vloeren bij TMC Wonen

Vloertrend 2024: Marmoleum natuurlijk!

Marmoleum draait al jaren mee in de interieurbranche. We kennen het voornamelijk van scholen, ziekenhuizen etc. Maar steeds vaker zien we het terug in woonhuizen. Niet alleen omdat de prints steeds aantrekkelijker worden, maar ook omdat het een duurzame vloer is. Marmoleum bestaat voor 97% uit natuurlijke materialen. De overige 3% is de toplaag die de basis beschermt. Heel fijn natuurlijk om te weten dat je over een vloer loopt die nauwelijks een ecologische voetafdruk achterlaat. Komende tijd gaan we deze vloer dan ook nog vaker terug zien, vooral in zachte kleuren. De Cocao serie van Forbo Flooring is daarom perfect voor deze trend met zijn zachte kleuren en gerecyclede cacao doppen. Doordat het zo’n rustige vloer is, kun je er makkelijk mee combineren in texturen en andere kleuren. Een super mooi alternatief voor een gietvloer dus!

Stijl tip: Marmoleum natuurlijk!

Wil je de natuurlijke look nog verder afmaken? Ga dan voor bamboe behang op de muren en mooie linnen gordijnen voor de zachte sfeer in huis.

Tapijt is een trend in 2024
Desso tapijt vloeren wordt een trend in 2024

Vloertrend 2024: Tof tapijt

We zijn tapijt een beetje vergeten de laatste jaren. Het wordt vaak gezien als ouderwets en stoffig. Maar met de komst van de luxere vloerkleden, weten we nu steeds vaker ook weer kamerbreed tapijt te gebruiken in slaapkamers. Heerlijk om ’s ochtends wakker te worden met wat warmte en zachtheid onder je voeten. Tapijt heeft de laatste jaren een enorme sprong gemaakt in dessins. Zo zijn er zelfs bedrukte tapijt soorten te vinden die van zichzelf al een prachtige eye catcher zijn. De rest van de ruimte heeft hierdoor weinig extra aankleding nodig. Ook voor op de trap zijn dit prachtige alternatieve in plaats van de bouclé die we van 20 jaar geleden kennen. Denk aan een marmer print op betonnen opdruk. Maar ook de glanzende vleug zorgt voor een prachtige luxe uitstraling in de ruimte.

Stijl tip: Tof tapijt

Wil je wel tapijt op de slaapkamer maar niet over de hele verdieping. Tapijt is prima te combineren met een harde vloer in andere ruimtes. Staan je deuren dus heel de dag open? Dan is het helemaal niet gek dat het tapijt niet door loopt. Een vloerkleed combineert immers ook met de basis die er onder ligt.

Perfecte print is klassieke trend die in 2024 weer terug komt
Moduleo Vloeren Is In 2024 Een Trend

Vloertrend 2024: Perfecte Print

Zoals we al vaker hebben gezegd. De klassieke trends komen terug. De visgraat vloer heeft zijn comeback jaren geleden al gemaakt, de sierlijsten op wanden zien we steeds vaker terug. Maar in 2024 gaan we ook terrazzo vloeren weer terug zien. Dit zagen we in keukenbladen en badkamers al voorbij komen. Maar ook in PVC zijn de kleurrijke vlokken terug te vinden. Super leuk voor in een keuken, bijkeuken of smalle lange gang bijvoorbeeld. Ook marmer prints zien we steeds vaker terug komen. We refereerde er al even naar in het tapijt, maar ook in PVC is deze print in ontwikkeling. Een prachtige emerald groene pvc marmer look staat prachtig in een woonkamer met een licht zacht kleed en een royale bank.

Stijl tip: Perfecte Print

Een terrazzo vloer bestaat vaak uit meerdere kleuren. Haal een kleur accent uit de vloer om daar de kussens op af te stijlen of vazen en service. Zo kun je toch met kleur spelen zonder dat het te druk wordt.

Donkere Houten Vloeren
Vloeren Trends 2024 Daadkrachtig Donker

Vloertrend 2024: Daadkrachtig Donker

Leuk al die verschillende soorten vloeren, patronen en kleuren. Maar hoe zit het met de traditionele rechte plank? Nou, die is er gelukkig ook nog gewoon hoor. Wat we wel steeds vaker zien is dat deze wat donkerder wordt. Het “blonde” lichte eiken hout maakt plaats voor warme midden en donkere tonen. Een fijne basis waarin je met zowel lichte als donkere kleur op verder kan stijlen. Vooral in een ruimte met veel ramen, kan de vloer dan juist extra rustig zijn omdat het licht absorbeert waardoor je lekker kan knallen met je meubels en wandbekleding. Zo kan je hier nog steeds prachtige donkere kasten voor de hotel chique sfeer op gebruiken, maar ook donkere gordijnen in een paarse, groene of oker gele kleur sluiten hier naadloos op aan.

Stijl tip: Daadkrachtig Donker

Toch liever een visgraat in een donkere kleur? Kijk nog eens naar de eerste trend en gebruik in een donkere vloer met de messing bies. Deze komt hierdoor nog meer tot zijn recht en geeft de kamer meer vorm door zijn accent langs de wanden.

Persoonlijk advies

Wil je meer inspiratie van de woontrends van 2024 bekijk ook de woontrends van 2024.

Bekijk onze TMC winkels en laat je adviseren door onze adviseurs. Zij luisteren naar jouw woonwensen en brengen dit tot leven in jouw interieur.

Bezoek onze woonwinkels voor meer informatie over vloer trends