Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Het duurt nog wel even, maar toch zijn we wel nieuwsgierig naar de trends voor volgend jaar. Je kan er alvast maar klaar voor zijn en een echte trendsetter worden. We vertellen je graag of je alvast die kwast weer van zolder kan halen of dat we een paar blijvertjes hebben.

4 kleurtrends

Voor de kleurtrends van 2024 kunnen we vier verschillende kleuren herkennen:

Kleurtrend 2024: Pale blue

Blauw is een kleur die we al een tijdje hebben moeten missen. Maar in combinatie met de trendkleur goud maakt het weer zijn intrede. Echter wel in een zachte vorm. De bleke licht blauwe kleur staat voor frisheid en luchtigheid. De frisse lucht haal je als het ware naar binnen. En ook al is het een opvallende kleur. Heel moeilijk is het niet om te combineren. Probeer eens een tarwe kleur voor een strand effect of zacht grijs voor een wat chiquere look. Wil je het nog wat spannender. Creëer een vlak op je plafond om bijvoorbeeld je zithoek uit te lichten of boven je bed om een optisch hemelbed te creëren.

Peach perfect kleurtrend 2024

Kleurtrend 2024: Peach perfect

Roze is niet langer meer voor de baby kamer. Ook de woonkamer mag er aan geloven. Want deze kleur is niet zo zoet als dat die lijkt. Combineer het met stevige contrasten en je hebt een sfeer te pakken waar je roze vermijdende partner geen nee tegen kan zeggen.

Zo kan een stoere walnoot hout hier prima bij gecombineerd worden met zwarte accenten.
In combinatie met behang zorg je voor wat meer structuur op de kleur waardoor de kleur nog levendiger wordt en minder zoet. Mag het nog iets spannender? Ga dan voor een diepere kleur voor een Marrokaans medina effect. Zo hoef je nooit meer op vakantie!

Peach perfect kleurtrend 2024

Kleurtrend 2024: Fluor future

Een beetje spannend is deze trend wel, maar zo leuk! Want er zijn geen regels. Fluor roze met groen op je muur of in je meubels. Een te gekke neon lamp aan de muur. Go for it!
Het toffe van deze knal kleuren is ook dat je het kan combineren met die verschillende basis kleuren. Ga voor een futuristische look met een witte basis en knal in je meubels en accessoires of draai het om met witte meubels met knallende muren en gordijnen.
De tweede optie is een donkere basis voor een stoere kunstzinnige sfeer. Ga voor antraciet of een diepe donkere blauwe of paarse kleur op je wanden en laat die neon verlichting shinen op je gif groene dressoir.

Kleurtrend 2024: Beige to Brown

Beige zien we al een tijdje een opmars maken. Zand kleurige wanden zijn weer helemaal hip. Maar we gaan in 2024 de kleur een beetje kracht bijzetten door de kleur bruin toe te voegen. Dit kleuren schema zorgt voor een mooi ton sur ton effect. En het leuke van deze kleuren is dat het in verschillende woonstijlen toegepast kan worden. Wabi Sabi, Japandi, Modern Seventies, Hotel Chique. Gebruik beige op je wanden met donker bruinen meubels. Trek de kleur eens door over het plafond voor die warme deken in huis. Want als alles zo warm is kan dat witte plafond niet achter blijven natuurlijk.

Persoonlijk advies

Wil je meer inspiratie van de woontrends van 2024 bekijk ook de woontrends van 2024.

Bekijk onze TMC winkels en laat je adviseren door onze adviseurs. Zij luisteren naar jouw woonwensen en brengen dit tot leven in jouw interieur.

Bezoek onze woonwinkels voor meer informatie over behangtrends

In onze winkels laten we graag onze uitgebreide collectie behang zien