Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Wij gaan steeds meer terug naar de trends van jaren terug. Zo komen de meubels van de jaren 70, de diepe kleuren van 1920 en de urban jungle trend van 2 jaar geleden terug. Ook kijken we in 2024 naar duurzame manieren om het huis in te richten. Denk hierbij aan meubels uit de kringloopwinkel of meubels die worden gemaakt van gerecycled materiaal. Steeds meer mensen zijn op de rechte en ronde vormen in huis uitgekeken en willen organische vormen in het interieur. Wij gaan je alles uitleggen over de interieurtrends van 2024 en hopen je zo te inspireren voor een nieuwe look in jou interieur.

5 woontrends

De vijf verschillende woontrends van 2024 zijn:

Woontrends 2024 Modern seventies

Woontrends 2024: Modern seventies

Al een tijdje zien we invloeden van de jaren 70 terug komen in ons interieur. Verfijnd houten meubels en vooral het lage cocktailstoeltje doet het goed. Ook de walnoot kleur zagen we al een tijdje voorbijkomen. Maar in 2024 pakken we ook de andere kleuren mee. Van oranje naar terra naar bruin en alles daar tussenin. Waar we een aantal jaren geleden het muffige bruin eruit wilde, stellen we de kleuren nu samen tot iets moderns en fris. De kleuren komen zowel op de wanden als in de meubels terug.

Sustainable Living Woontrend 2024

Woontrends 2024: Sustainable living

Duurzaam, een woord dat ons langs alle kanten wordt toegegooid. Daarom is ook ons interieur belangrijk om eens onder de loep te nemen.

Niet alleen is een bezoekje aan de kringloopwinkel of je huidige meubels opknappen interessant. Ook zien we dat er steeds meer duurzame alternatieve komen voor nieuwe producten. Gordijnen gemaakt van petflessen, tapijt van oude visnetten, en meubels van gerecycled hout.

Het productieproces veranderd ook. Ambachtelijk vakwerk wordt steeds belangrijker. Geen producten uit vervuilende massaproducties die snel wisselen in hun collecties, maar hand vervaardigde meubels, kunst en accessoires, die met liefde en zorg voor de aarde zijn gemaakt.

Woontrends 2024 Curved lines

Woontrends 2024: Curved lines

Curved Lines is niet perse een woonstijl, maar wel een trend die je in bijna alle stijlen kan toepassen. Rechte eettafels hebben al plaats gemaakt voor ronde en ovale eettafels, maar we gaan in 2024 nog een stapje verder. Denk bijvoorbeeld aan organische tafels, zoals een blad met allerlei kronkels en bewegingen die ook doorlopen in de poot. Ook de banken zijn niet langer recht maar gebogen. En dat kan de gehele bank zijn, maar het mag ook alleen het lounge gedeelte zijn dat eindigt in een mooie ronde poef.

Kleden zijn niet langer meer recht of rond, maar kunnen allerlei vormen aannemen. En om het dan helemaal af te maken? Pak ook gelijk je muur aan. Kronkelig behang of verschillende kleuren verf op de muur in een patroon, nemen je mee in een zacht dromerig interieur.

Classic color chique

Woontrends 2024: Classic color chique

Kleur is terug! En hoe?! Diepe kleuren zorgen voor een chique en klassieke sfeer in huis. Samen met de wand- en kroonlijsten die we het afgelopen jaar hebben omarmt, is dit het moment om de jaren ’20 te herleven. Wijnrood, nachtblauw, emeraldgroen. Het mag allemaal! Samen met donker mahonie en walnoot hout is dit een kleurrijke trend. Combinaties met materiaal en texturen zijn erg bepalend voor deze trend. Kijk eens naar een glansje in het behang. Of ga voor velours meubels of gordijnen. Wees ook zeker niet bang voor patronen in de stof. Een klein visgraatje of blok patroon in de stof kan net het verschil maken tussen pure luxe of een net niet gevoel. En als we het dan toch over visgraat hebben. Die vloeren hebben we nu wel gezien. Probeer eens een Hongaarse punt op je vloer. Deze sluit naadloos aan op deze hoffelijke stijl. Net even wat anders.

Woontrend 2024 soft outdoor

Woontrends 2024: Soft outdoor

Was je al van plan om die groene muur uit de urban jungle trend van 2 jaar te vernieuwen? Lekker laten zitten! Want groen is weer terug. Maar wel in een ander jasje.

Met het oog op duurzaam en natuur (en omdat we veel te lang binnen hebben moeten zitten de laatste jaren), halen we buiten weer terug naar binnen. Waar we in de urban jungle met zware metalen elementen, grof mango hout en teak werkte, zoeken we nu het hout op in licht eiken en verfijnde stalen afwerkingen. Ook licht marmer komt subtiel terug in kleine tafeltjes. Stoffen zijn van linnen of katoen in mooie zachte tinten met een eigenwijze kreuk voor het ultieme rustgevend gevoel. Behang mag nog steeds met een blad motief, maar in een afgezwakte vorm voor net dat kleine beetje textuur op de muur. Ook kalkverf mag weer van de plank gehaald worden voor dromerige effecten op de wand. En een stop bij het tuincentrum mag ook niet ontbreken. Want planten in huis is key!

Persoonlijk advies

In onze winkels luisteren we graag naar jouw wensen en adviseren wat hierbij aansluit, zodat we van jouw huis, jouw thuis maken!

Bezoek onze woonwinkels voor meer inspiratie

In onze winkels laten we graag onze inspireerde collecties zien