Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Warmte, dat is het woord wat de woonkamertrends van 2023 het best omvat. We hebben dit zelf mogen bekijken op de interieurbeurs in Milaan en werden overspoeld door aardetinten en organische vormen. Door organische banken in warme tinten, wordt je omarmd in je interieur. De stoffering van stoelen en banken heeft een zachte uitstraling door rijke stoffen zoals velvet, bouclé en geweven stoffen. Dit komt ook weer terug in organische vloerkleden met een mix van structuren en kleuren.

5 woonkamer trends

Het Ontbreken Van Wit In De Woonkamer

Het ontbreken van wit

2023 is het jaar van kleur! De witte muren hebben plaats gemaakt voor zachte aardetinten, zoals een mooie zandkleur. Zelfs plafonds worden mee geschilderd in de kleur van de muren. Warme tinten zijn ook terug te zien in de meubels. Veel leveranciers hebben een groot aantal aardetinten in hun stoffencollecties zitten. Dit zijn niet alleen lichte zandtinten, maar denk ook aan camel en donkerbruin. Het combineren hiervan resulteert tot een mooie warme sfeer.

Daarnaast wordt er bovenop deze warme basis gebruik gemaakt van een accentkleur zoals terra, maar felle kleuren en pastel tinten zijn ook nog steeds een trend.

Mix & Match Van Structuren In De Woonkamer

Mix & match van structuren

Zoals je bij banken met kleuren en structuren kunt variëren, zo kan dat ook bij vloerkleden. Op de beurs in Milaan zagen we vloerkleden met een structurenmix, waar ook weer vaak gebruik werd gemaakt van beige, bruin of andere aardetinten. Op deze manier wordt het karpet op subtiele manier een echte eyecatcher.

Breken Van Rechte Vormen In De Woonkamer

Breken van rechte vormen

Wat in elke productgroep terug blijft komen, zijn organische vormen. Vorig jaar zagen we dit ook al, maar deze trend blijft zich doorzetten. In Milaan kwam dit in meerdere categorieën terug. Denk aan karpetten, verlichting, behangpatronen, zitmeubelen of decoratie. Deze organische vormen breken de rechte en vierkante vormen in de ruimte. Dit zorgt voor een nonchalante uitstraling die in combinatie met de warme kleuren een gevoel van rust geeft.

Zacht En Fluffy In De Woonkamer

Zacht en fluffy

Wat dit gevoel van warmte nog meer versterkt zijn de zachte stoffen die gebruikt worden voor deze meubelen en karpetten. Naast velvet zijn ook bouclé en andere aaibare stoffen veel terug te vinden dit jaar. Door onder een zachte bank nog een extra fluffy karpet neer te leggen, is het plaatje helemaal compleet.

Spelen Met Elementen In De Woonkamer

Spelen met elementen

De volgende trend voor de woonkamer in 2023 is het gebruik maken van element meubelen. Meerdere leveranciers hebben elementenbanken of -kasten in hun collectie. Door gebruik te maken van verschillende hoogtes in kasten creëer je een speelse wand. Deze wand kan je helemaal samenstellen, zodat het voor jou het meest praktisch is. Het variëren van open en dichte vakken resulteert tot een combinatie van opbergruimte en vakken waar mooie decoratie in gezet kan worden.

Bij banken is dit haast nog leuker. Door van losse elementen een klein zitje of juist een grote loungebank te maken, is het mogelijk je eigen creativiteit de vrije loop te laten gaan. Ook kan je elk element in een andere bekleding laten stofferen. Zo ontstaat er een speelse mix tussen kleuren of structuren.

Persoonlijk advies

Wil je meer inspiratie? Bekijk ook de 4 kleurentrends die wij voorzien voor 2024.

In onze winkels luisteren we graag naar jouw wensen en adviseren wat hierbij aansluit, zodat we van jouw huis, jouw thuis maken!

Bezoek onze woonwinkels voor meer inspiratie

In onze winkels laten we graag onze inspireerde collecties zien