Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice
Olive Sprig kleur van het jaar 2022

De kleur van 2022: Zacht & Rustgevend

Laat je inspireren door de kleurentrends van 2024.

De zachte kleur heeft een rustgevende werking en fleurt iedere ruimte op met een organische levendigheid. Om je denkwijze te veranderen zal ook de omgeving moeten worden aangepast. De tijd van saaie grijs,- en natuurtinten gaan we achter ons laten en we kiezen voor rustgevende frisse kleuren in combinatie met felle en diepe tinten. We zien een heropleving van optimistische kleuren en een nieuw tijdperk binnen de woningbranche is aangebroken. Histor denkt  met je mee over de toepassing van de nieuwe kleur binnen je interieur. Het merk heeft drie verschillende trends ontwikkeld waarbinnen Olive Sprig is toegepast. De kleur staat bekend om haar veelzijdigheid en kan van dynamisch tot rustgevend worden omschreven.

Kleurtrend 1 – Introspective

Kleurtrend 1 – Introspective

Introspective is een zacht en intiem kleurenpallet wat het rustgevende effect van Olive Sprig zal versterken. Er wordt gebruik gemaakt van neutrale kleuren en pasteltinten in combinatie met organische vormen en natuurlijke materialen.  De ruimte krijgt meer pit door een intense en vrolijke kleur toe te voegen om naast de rust ook optimisme uit te stralen.

Binnen deze trend voegen we zachte tinten als lavendel, roze of babyblauw samen met natuurlijke en aardse kleuren. Als accentkleur zien we een felle versie van de pasteltint.

Kleurtrend 2 – Inspired

Inspired is een trend waarin begrippen als creativiteit, humor en lef centraal staan. Denk eens out of the box: Niets moet, maar alles mag. Het kleurenpallet is speels en gedurfd en door de toepassing van meerdere felle tinten ontstaat er color blocking. Deze trend is te herkennen aan  de vrolijk gekleurde stoffen, meubels in bijzondere vormen of aan de toepassing van kunstobjecten. Daarnaast zien we binnen deze stijl ook kleurvlakken op de muur of andere speelse en gedurfde creaties. In tegenstelling tot de trend Introspective zullen we Olive Sprig veelal toepassen als accentkleur in plaats van de basiskleur.

Kleurtrend 3 – Invaluable

Kleurtrend 3 – Invaluable

De trend Invaluable is te herkennen aan het sfeervolle kleurenpallet waar natuurlijke en historische invloeden centraal staan. Warme aardse tinten worden gecombineerd met donkere kleuren om de sfeer een rijke uitstraling te geven en de ruimte meer diepte. Inspiratie uit het verleden wordt samengevoegd met invloeden uit het dagelijks leven. Op deze manier ontstaat er een geheel nieuwe stijl. Binnen deze trend zien we de toepassing van vintage meubelstukken en accessoires. We spreken over upcycling doordat oude meubels een tweede leven krijgen.

Olive Spring

Laat je inspireren

Laat je inspireren door de blogs van onze styliste Machteld. Zij houdt je op de hoogte van de laatste interieurtrends! Zo weet jij altijd als eerste wat de nieuwste trends zijn. Haar blogs lees je op onze website. Heb je vragen of wil je nog meer worden geïnspireerd bij het ontwerpen van jouw nieuwe interieur? Kom gerust langs in onze woonwinkels voor persoonlijk interieuradvies.

Ben je op zoek naar nog meer kleurinspiratie? Lees dan de blog over kleurtrends van 2024.