Contact opnemen Klantenservice
Contact opnemen Klantenservice

Jaren geleden was behang uit de mode en toen wilden we allemaal nog gladde, geschilderde wanden. Maar sinds 2019 is behang weer helemaal HOT! Na het vele thuis zitten door corona kwamen de gladde muren op ons af en mocht het wat gezelliger worden. Waar we voorzichtig begonnen met wat texturen en een kleurtje, groeide het uit tot botanische jungles en tropische dieren. En inmiddels mag en kan alles! Grafisch, botanisch, glans, vintage leer en nog veel meer. We willen je graag inspireren met de laatste behang trends en het populaire behangmerk van nu.

4 behangtrends

Voor de behang trends van 2023 kunnen we vier verschillende woonstijlen herkennen:

  • Natuur op de muur
  • Engels kasteel
  • Een mural
  • Harmonisch
Eijffinger Behang

Behang trends 2023: Natuur op de muur

Een duurzame trend is om de natuur naar binnen te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gewoven riet, jute of boomschors? Het merk Eijffinger heeft 3 collecties waar dit prachtige behang in vele kleuren te krijgen is. Ook de merken Rasch en Arte zijn geen vreemden in deze trend. Door de vele kleuren en afwerkingen is dit behang in verschillende woonstijlen te gebruiken.  Riet in een natuurlijke kleur zorgt voor een landelijke uitstraling of kies voor de Wabi Sabi stijl. Maak voor een Hotel Chique stijl gebruik van boomschors met een gouden of zilveren afwerking. Voor een meer stoerdere en vintage stijl kan je gebruik maken van Jute. Doordat het natuurlijk product is, is het patroon altijd uniek.

Morris & Co Behang

Behang trends 2023: Engels kasteel

Engels behang is weer terug van weggeweest. Met het oog op duurzaam pakken we terug op kringloop vondsten, waarderen we het vakmanschap van meubels uit de arts & crafts beweging en waarderen we de jugendstil krullen uit de jaren ’20. En dan hoort daar een passend behang bij natuurlijk. En wie kan dit nu beter dan Morrisson & Co. Het bedrijf dat al sinds eind 1800 prachtige stoffen en behangen bedrukt. Van weelderige bloemen tot sierlijke takken met fijne blaadjes. Met de juiste kleuren combinaties waan jij je als vorst in je eigen Engelse kasteel.

Coordonee Behang

Behang trends 2023: Een mural

Ben je op zoek naar meer rust in de woonkamer? Dat kan met de Mural trend. Dit is een grote print die zich niet herhaald en lijkt op een groot schilderij. De Mural kan ook in en grote lijst op de muur. Mural is zeer geschikt voor in de woonkamer en is leuk aan te kleden met een opvallende bank en accessoires. Zo heb je wel de Jugendstil sfeer zonder te veel poespas. En heeft Coordonne mooie prints die ook te gebruiken zijn in het Hotel Chique sfeertje. Blijf bij deze sfeer bij de natuurlijke en elegante elementen. Pauwen en kraanvogels zijn veel geziene vogels in deze sfeer, omdat ze elegant van zichzelf zijn. Maar kijk ook goed naar de beweging van bladeren en kleurgebruik.

Linnenlook Behang
Behang Met Fijne Textuur

Behang trends 2023: Harmonisch

Een langdurige trend is behang met rustigere texturen en natuurlijke aard kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld voor een linnenlook gaan, dit geeft warmte en diepte aan de ruimte zonder dat het gelijk in het oog springt. De natuurlijke kleuren zorgen voor veel rust en zijn daardoor zeer geschikt voor in de slaapkamer.

Het behang beschermt je gestucte muur tegen stoten en vlekken, omdat het meeste behang afneembaar is.

Mag het iets gedurfder? Ga dan voor een lichte metallic betonlook. De wazige vlekken zorgen voor een subtiel speels effect waardoor de ruimte extra allure krijgt zonder dat het verblind.

Arte Manila
Behangtrends Arte

Trendsetter Arte

Koploper op het gebied van behang is momenteel Arte, overal zie je de bekende behangen als Facet en Manila terug. We zien deze trends dan voorlopig ook nog niet vertrekken. Facet is er in veel verschillende kleuren en is daarom toe te passen in verschillende woonstijlen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Hotel Chique, Art Nouveau en Industrieel.

Ben je meer van de Japani of Scandinavische woonstijlen? Dan is de Manila een mooi behang om mee te werken. Natuurlijk heeft Arte nog veel meer dan alleen deze twee uitblinkers in de collectie. Voor elke stijl en kleur is er wel een behang uit het assortiment dat passend is.

Bekende behangen van Arte

Arte Mural

Een deel van het behang van Arte wordt met de hand gemaakt. Voornamelijk de behangen per meter zijn vaak met de hand ingelegd. Echt vakmanschap dus!

Op zoek naar totaal iets anders? Arte heeft een uitgebreid aanbod, zo ook murals. De afwerking van het behang is vaak met verschillende stofsoorten, hierdoor is het behang aaibaar.

Persoonlijk advies

Wil je meer inspiratie? Bekijk dan de 5 woontrends van 2024.

In onze winkels vind je een uitgebreide collectie behang van verschillende merken, zoals Arte, Eijffinger, Hooked on Walls en Khroma. We adviseren je graag bij het uitzoeken van de juiste combinatie om van jouw huis, jouw thuis te maken!

Bezoek onze woonwinkels voor meer informatie over behangtrends

In onze winkels laten we graag onze uitgebreide collectie behang zien