Binnenkijken bij Johan en Esther

Wie: Johan (50, architect) en Esther (42, interieuradviseur woonwinkel) en hun twee kinderen Floris (16) en Lotte (13)

Wat: Moderne aanbouw aan een sfeervolle bestaande jaren ’30 woning in Goes.

Wanneer: Recentelijk opgeleverd, na bijna een jaar bouwen en inrichten.

Woonstijl: Een speelse mix tussen stoer en industrieel gecombineerd met vintage en design items.

Bijzonder: De moderne aanbouw is ontworpen door Johan en vormt een mooi contrast met het bestaande karakteristieke huis.


Aanbouw

Vandaag kijken we binnen in de bijzondere en sfeervolle aanbouw bij Johan en Esther in Goes. Onder het genot van een vers kopje koffie vertelt Esther enthousiast hoe dit bijzondere project tot stand is gekomen. In eerste instantie was het niet de bedoeling om het zo groots aan te pakken. De oude schuur stond op instorten en daar moest een oplossing voor gevonden worden. Een nieuwe schuur plaatsen of misschien toch het bestaande huis vergroten? Het stel besloot voor de laatste optie gaan en de aanbouw was een feit. De kinderen zijn tenslotte op een leeftijd gekomen dat ze zich meer met vrienden willen terugtrekken. Daarnaast zou er in de toekomst eventueel ook een werkplek gerealiseerd kunnen worden. Maar tot die tijd doet de aanbouw dienst als een sfeervolle verlenging van de kleine stadstuin. Om dit gevoel te creëren is er gekozen voor een vouwbare pui, welke geheel naar de zijkant weggeschoven kan worden. Hierdoor voelt de aanbouw meer als een overkapping en worden binnen en buiten nog meer met elkaar verbonden.Inrichting

Daarnaast gaat de voorkeur uit naar het gebruik van natuurlijke materialen en de toevoeging van planten. Hoog op het verlanglijstje stond het comfort wat de ruimte moet bieden. De nieuwe aanbouw is dan ook voorzien van vloerverwarming en onderhoudsvriendelijke materialen zoals een aluminium pui.

Toen de aanbouw stond, de smeervloer was aangebracht en de muren voorzien waren van krijtverf, kon Esther eindelijk aan de slag met de inrichting. Het moment waar ze al zo lang naar uitkeek, zoals ze zelf zegt. “Ik heb lang kunnen nadenken welke sfeer de aanbouw moest uitstralen. Toen ik in de showroom van mijn collega een prachtig botanisch sierkussen met palmbladeren zag liggen wist ik het. Dit is het uitgangspunt voor het interieur.”Meubelen

Johan houdt van rustige kleuren en een mooie basis van natuurlijke materialen. Maar om de ruimte toch wat meer sfeer en karakter te geven koos Esther voor een groengrijze tint op de muur die tot de bovenverdieping doorloopt. Het stel reist het complete land door om de perfecte inrichting samen te stellen. Zo komen de industriële lampen boven de bank uit een Rotterdamse fabriekshal, de hangstoel van Terschelling en het bureau van een antiekhandelaar uit Zeeuws-Vlaanderen.

“Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar eigentijdse spullen voor ons interieur en bezoek ook heel graag rommelmarkten. Het koperen tafeltje komt uit Amsterdam en heb ik zelfs met de trein meegenomen. Zo graag wilde ik het hebben” lacht Esther.Spiltrap

Ook de smeedijzeren spiltrap komt van ver. De uitvoering bleek nog vrij lastig te bepalen, aangezien er zoveel mogelijkheden zijn. In eerste instantie wilden we een bestaande spiltrap plaatsen, maar dit bleek niet zo eenvoudig te zijn wat betreft de maat die we nodig hadden. We besloten een nieuwe trap te bestellen en deze konden we tot in detail samenstellen. Zo wilde ik graag een bloemmotief in de treden, maar Johans voorkeur ging uit naar een tijdloos ruitpatroon. Een verstandige keuze, dus daar zijn we uiteindelijk ook voor gegaan. We zijn heel blij met het eindresultaat.”

Met de spiltrap bereik je de bovenverdieping waar nog twee ruimtes te vinden zijn, een afgesloten kamer achter de robuuste houten wand en een open ruimte die nog een invulling moet krijgen. “Waarschijnlijk gaan we er een slaapkamer van maken, zodat onze logeés ook een heerlijke privéruimte hebben los van de woning. Maar er zullen ook de nodige slaapfeestjes volgen met twee tieners in huis!”Eén ding is zeker, alle ruimtes in de sfeervolle aanbouw stralen die typische gezelligheid uit van een café of hippe koffietent. Iedereen die de gastvrije Esther en Johan bezoekt zal zich thuis voelen, een gevoel waar we tenslotte allemaal naar op zoek zijn.


Macheld | 20-09-2018 | TMC Goes

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122