Hometour Stadswoning

Vandaag kijken we binnen in een huis in Goes. Het huis is een voormalige zorginstelling die ze hebben omgebouwd naar verschillende woningen. Het is dus een hoge ruimte die wordt gescheiden door zelf geplaatste muren.


Stalen deuren

Het huis is ingericht in een stoere, industriële stijl. Wanneer je via de voordeur de woning binnenkomt, zie je meteen de grote stalen deuren. Dit zorgt voor een stoer uiterlijk en door het glas komt er toch veel licht in de hal waardoor deze nog groter lijkt. De hal is hoog, fris en zo erg rustig om binnen te komen.

De taatsdeur die de doorgang van de hal naar de woonkamer afschermt, is van Bruynzeel Deuren. De bewoners hebben gekozen voor doorzichtig glas om het zicht zo open mogelijk te houden en zoveel mogelijk lichtinval te behouden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor melkglas waardoor je wel de lichtinval houdt, maar het zicht naar de woonkamer afschermt.

Woonkamer

Wanneer we de woonkamer binnenkomen, vallen meteen de gordijnen en de donkere muren op. De meeste mensen durven de muren niet te kleuren. Als het een donkere kleur is, kiezen mensen vaak voor één muur en als wel alle muren een kleurtje krijgen is het vaak een lichte tint. Wat we hier zien, is dat een donkere kleur op alle muren de ruimte juist erg sfeervol maakt. De ruimte is erg hoog waardoor de kleur op de muur en de gordijnen goed in het zicht vallen.

De gordijnen hebben een gekleurde, wat drukkere print. In deze ruimte zorgt dat voor een eyecatcher. Wanneer je hier effen gordijnen zou hangen vallen ze weg tegen de muur en wordt de ruimte erg kaal. Kleur is een echte toevoeging aan het interieur! Het wordt een gezellige kamer maar behoudt wel de stoere en industriële stijl die we ook in de hal terugzien.

Hoekbank

Midden in de woonkamer staat een grote hoekbank. Dit is het centrum van de kamer. De gezelligheid bevindt zich hier dus het is niet nodig om er nog van alles omheen te zetten. De hoekbank is al erg groot en trekt, samen met de gordijnen, veel aandacht. Het echte huiselijke springt er vanaf. De bank is erg stoer en grof en dit is gecombineerd met juist hele klassieke elementen. Zoals bijvoorbeeld de stoelen die je hier ziet staan. Dit zorgt voor een mooi evenwicht in de ruimte.

Her stofferen

Aan het frame van de stoelen kun je goed zien dat het klassiekers zijn. Het frame is van donker hout en ze hebben er hier voor gekozen om de stoffen delen, zoals het rug kussen en het zitkussen, te her stofferen in een mooie en kleurrijke stof. Zo kun je makkelijk de luie stoel van je oma een nieuwe twist geven om hem toch in het interieur te kunnen plaatsen. Dit her stofferen hebben ze bij de stoffeerderij van TMC Wonen in Goes laten doen. De stof op deze stoelen zorgt ook weer voor een verbinding met de gordijnen. Zo blijft alles een kleurrijk, maar toch rustig geheel.Keuken

Wat in de keuken de volle aandacht trekt, is de eetkamerbank. Dit is een oude kerkbank die tegen de muur is geplaatst en perfect past in de schuine hoek van de keuken. De grote tafel en de stoelen aan de andere kant zorgen ervoor dat er veel mensen aan de tafel kunnen zitten. Ideaal voor visite of grote gezinnen!

Op de muur achter de bank zit een grafisch behang. De rest van de keuken is erg strak en wit dus dit is wel nodig om de keuken te doorbreken. De kleur van de eetkamerbank en de kleur van het behang zorgen bij elkaar voor een rustige en natuurlijke sfeer. Dit, in tegenstelling tot de strakke, hoogglans witte keuken, maakt het geheel af waardoor ook hier weer de warmte terugkomt tegenover de industriële aspecten.


Accessoires

De basis is stoer en industrieel en de bewoners hebben het af gedecoreerd met hele persoonlijke elementen en accessoires. Zo is het lampje op het bijzettafeltje in de kamer zelfgemaakt en hebben ze veel foto’s in verschillende lijstjes om de ruimte aan te kleden.

Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag met jouw eigen interieur maar heb je advies nodig? Neem dan contact op met TMC Wonen voor een interieuradvies gesprek. Door ons persoonlijk en deskundig advies krijg je de tips die je nodig hebt om van je eigen huis een thuis te maken.

Eriënne | 28-05-2019 | TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122