Lollige lampjes om zelf te maken

Lollige lampjes om zelf te maken.

Ik keek net naar buiten. Het is koud, ze geven volop storm af, het regent en het duurt nog lang voor het zomer is. Wat kun je beter doen met dit weer dan DIY-en? Dat bracht me op het volgende. Tijd voor wat licht in de brouwerij! In deze blog hoop ik jullie te inspireren en aan te zetten tot het maken van jouw eigen lamp. Bij TMC zijn er namelijk hele leuke lampsnoeren te krijgen van de Snoerboer. Dit is een merk waarbij je jouw eigen lamp kunt samen stellen. Allerlei accessoires en verschillende vormen lampen maken een hele lollige combinatie. Mocht je dit alsnog te saai vinden kun je natuurlijk je eigen elementen toevoegen om er zo een persoonlijk kunstwerk van te maken.

Na internet te hebben afgestruind heb ik een aantal leuke ideeën voor jullie op een rijtje gezet. Leuk om thuis te doen wanneer het buiten guur is, alleen of met vrienden natuurlijk! Maak er wat gezelligs van!

Kloppende Keukenlamp:

Ook in de keuken heb je verlichting nodig. Wat is er nou leuker dan een passende lamp boven de eettafel of het aanrechtblad? Je kunt hier natuurlijk verschillende producten voor gebruiken zoals bijvoorbeeld een kaasrasp of een handgarde. Zo creëer je in een handomdraai een leuk lichtpuntje.

Houthanger:

Koop een paar plankjes bij de bouwmarkt, een aantal schroeven en de lamp bij de snoerboer en je hebt een geweldige muurlamp! Met de houtjes kun je verschillende geometrische vormen maken Ook kun je het hout een leuke kleur geven natuurlijk! Denk hierbij aan kalkverf of krijtverf. Dit is ook verkrijgbaar bij TMC Wonen in Goes en Bergen op Zoom.

Betonblok:

Bewaar een oud (bijvoorbeeld) melkpak en een wc-rol. Zet deze rol in het melkpak en vlug de ruimte eromheen met beton. Laat het goed uitharden en haal het melkpak en de rol eraf. Wanneer je de fitting erin plakt kun je de lamp erin schroeven en heb je je betonlamp!

Nachtlampje:

Heb je weinig plaats naast je bed voor een nachtkastje, dan is dit ook een hele leuke oplossing! Het is heel simpel te maken. Je hebt een plank nodig waar je een gat in zaagt die even groot is als de fitting die je gekozen hebt. Het is belangrijk dat het gat groot genoeg is voor de fitting maar dat je hem wel aan de zijkanten vast kunt plakken. Je moet hem dus klem om de fitting heen zagen. Plak daarna de fitting in het gat vast en bevestig de plank tegen je muur. Houdt rekening met de diepte van je plank. Als je een grote lamp erin wilt draaien moet de plank dikker zijn dan bij een kleine lamp!

Creabea met knoppen:

Heb je nog een oude kapstok, kledinghanger waar je aan verknocht bent? Of een beeldje of hangertje van dat vakantieoord wat je zo geweldig vond? Je hoeft dit niet weg te gooien want je kunt er een leuke lamp van maken. Met een zelf samengestelde lamp van de snoerboer geef je je oude kapstok een nieuw doel. Het is leuk om de kleur van de fitting aan te passen aan het element waar je de lamp aan wilt hangen. Wel is het belangrijk dat je kapstok het gewicht van de lamp kan dragen!

Een potje licht:

Ook erg leuk voor binnen en buiten! Spaar een paar potten op met deksel. Wanneer je een gat in het deksel zaagt waar je de fitting in plakt heb je leuke potlampen. Je kunt ook kiezen om iets in de potten te doen. Zo kun je met kerst kleine kerstballetjes of nep sneeuw erin doen, of met sinterklaas pepernoten. Zo gaat de lamp met ook nog eens met het seizoen mee!

Industrieel stoer:

Wanneer je niet kunt kiezen bij de snoerboer, kies er dan gewoon een heel aantal. Je kunt hier ook leuke dingen mee doen. Zo kun je ze aan haken aan het plafond bevestigen waardoor er een speels web ontstaan of de snoeren om een houten plank wikkelen voor een speels effect. Je kunt tevens de houten plaat gebruiken om de lamp verder op het plafond te smokkelen zonder gootjes! Dit moet wel net uitkomen met de plek waar je de lamp wilt hebben natuurlijk.

Waar kun je het vinden?

Kijk voor hout gewoon bij de bouwmarkt. Dit is goed hout voor een goede prijs. Mooi hoeft niet duur te zijn! Je kunt daar ook de dikte van het hout kiezen of de kleur (mocht je het hout willen laten) Je hebt natuurlijk voor veel van deze projecten een boormachine en een zaag nodig. Ook deze kun je vinden bij de bouwmarkt.

Voor de verschillende keuzes in snoeren, fittingen en peertjes kun je terecht op snoerboer. Hier is een duidelijk overzicht van wat zij allemaal aanbieden. Je kunt het online bestellen maar mocht je nog advies willen over hoe je de lamp het beste kan maken en wat voor maten je kunt gebruiken kun je dit het beste via onze winkels en adviseurs doen.

Voor advies en nog meer tips zien we je graag terug bij TMC Wonen in Bergen op Zoom, Kruiningen of Goes.

Ik hoop dat jullie hier net zo enthousiast van worden als dat ik dat ben! Spreek met een aantal vrienden af en maak er een gezellige middag van. Zet je eindresultaat op internet om het aan iedereen te laten zien, en vergeet ons dan niet te taggen! Veel bouwplezier!

Erienne I 18-01-2018 I TMC Kruiningen

TMC topmerken

TMC Goes
Marconistraat 13 , Wonen 4461 HH Goes info@tmcwonen.nl 0113-224102
TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b , Wonen 4461 HH Goes tmcwoonwenz@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Bergen op Zoom
v. Konijnenburgweg 13 , Wonen 4461 HK Bergen op Zoom tmcbergenopzoom@tmcwonen.nl 0113-224114
TMC Kruiningen
Zandweg 1B , Wonen 4416 NA Kruiningen tmckruiningen@tmcwonen.nl 0113-382626
TMC Logistiek/Planning
Scottweg 14 , Wonen 4462 GS Goes info@tmcwonen.nl 0113-224122